Netflix Wall Street Tahminlerini Aşarak 5,1 Milyon Abone Kazandı

Netflix, üçüncü çeyrekte abone sayısını 5.1 milyon artırarak dünya genelinde 282,72 milyona ulaştı. Şirket, mali sonuçlarıyla analistlerin beklentilerini aşarak güçlü bir performans sergiledi.

Netflix, üçüncü çeyrekte abone sayısını 5.1 milyon artırarak dünya genelinde 282,72 milyona ulaştı. Şirket, mali sonuçlarıyla analistlerin beklentilerini aşarak güçlü bir performans sergiledi.

Netflix'in Üçüncü Çeyrek Sonuçları Beklentileri Aştı

Netflix, abone büyümesindeki yavaşlamaya rağmen en kârlı çeyreğini geçirdi. Şirket, müşteri eklemeye öncelik vermek yerine kârlılığa odaklanarak önemli bir başarıya imza attı. Şirket, üçüncü çeyrek gelirini 9,83 milyar dolar olarak bildirdi; bu, geçen yıla göre %15'lik bir artış anlamına geliyor ve 9,73 milyar dolarlık projeksiyonunu aştı. Net gelir ise %41 artarak 2,36 milyar dolara yükseldi. Bu yılın son çeyreğine dair tahminlerini de açıklayan Netflix, gelirinin 10,3 milyar dolar, net kârının da yaklaşık 1,8 milyar dolar olmasını beklediğini bildirdi.

Gelecek gelirlerini artırmak için Netflix, abonelerinden daha fazla ödeme yapmalarını istiyor. Japonya ve bazı Avrupa, Orta Doğu ve Afrika bölgelerindeki fiyat artışlarının ardından, Cuma günü İtalya ve İspanya'da da fiyatları artırmayı planladığını duyurdu.

Çekince

Bu raporda yer alan her türlü bilgi, değerlendirme, yorum, istatistiki şekil ve bilgiler hazırlandığı tarih itibari ile mevcut piyasa koşulları ve güvenirliğine inanılan kaynaklardan elde edilerek derlenmiştir ve İnfo Yatırım Menkul Değerler A.Ş. tarafından genel bilgilendirme amacı ile hazırlanmıştır. Sunulan bilgilerin doğruluğu ve bunların yatırım kararlarına uygunluğu tarafımızca garanti edilmemektedir. Bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemekte olup alım satım kararını destekleyebilecek yeterli bilgiler burada bulunmayabilir. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Herhangi bir yatırım aracının alım-satım önerisi ya da getiri vaadi olarak yorumlanmamalıdır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden, yorum ve bilgilerin kullanılmasından doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan dolayı İnfo Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ile bağlı kuruluşları, çalışanları, yöneticileri ve ortakları sorumlu tutulamaz. Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir