IMF Başkanı Küresel Ekonomiye İlişkin Uyarıda Bulundu

IMF Başkanı Chritina Georgieva küresel ekonomideki görünüme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

IMF Başkanı Chritina Georgieva küresel ekonomideki görünüme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

IMF: Küresel Ekonomi Cansız Büyüme ve Yüksek Borçla Karşı Karşıya

IMF Başkanı Chritina Georgieva küresel ekonomideki görünüme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Global ekonominin orta vadede cansız büyüme ve yüksek borçla zor bir gelecekle karşı karşıya olduğunu tahmin etiklerini belirtti. Küresel çapta büyük enflasyon dalgası gerilediğini ve fiyat istikrarına doğru ilerleme kaydedildiğini sözlerine ekledi.

“Yüksek kamu borcu, yüksek faiz oranları ve düşük büyüme, ülkelerin yerel ekonomilere yatırım yapma kabiliyetini sınırlayacak” ifadelerini kullanan IMF Başkanı, ticaret kısıtlamaları, artan korumacılık global büyümeyi ateşlemesinden kaynaklı ticareti önleyeceğini kaydetti.  

IMF: ABD Ekonomisi Resesyonda Değil

Georgieva, Orta Doğu'daki çatışmaların artmasından ve bölgesel ekonomilerin ve emtia piyasalarının istikrarsızlaşması potansiyelinden endişe ettiklerini belirtti.

ABD ekonomisinin, Fed'in faiz indirimlerinin başlamasına rağmen resesyonda olmadığını belirten Georgieva, işsizlik rakamlarının göreceli düşük kalmaya devam ettiğini söyledi. Georgieva, ABD ve Euro Bölgesi işgücü piyasaları düzenli bir şekilde soğuduğunu söyledi.