iPhone 16’nın Çin’deki Satışları %20 Arttı

Apple’ın iPhone 16 modeli, Çin’deki satışlarını ilk üç haftasında 2023 modeline göre yüzde 20 artırarak olumlu bir başlangıç yaptı.

Apple’ın iPhone 16 modeli, Çin’deki satışlarını ilk üç haftasında 2023 modeline göre yüzde 20 artırarak olumlu bir başlangıç yaptı.

2024’te iPhone 16’nın Satış Potansiyeli

Apple’ın en yeni iPhone modeli, iPhone 16, Çin’deki satışlarını ilk üç haftasında 2023 modeline kıyasla yaklaşık %20 artırdı. Bu durum, dünyanın en büyük akıllı telefon pazarında bu yıl zorluk yaşayan bir cihaz için olumlu bir işaret olarak değerlendirildi. 

Eylül ayında piyasaya sürülen iPhone 16, öncüsüne göre önemli bir performans sergiliyor. Counterpoint Research verilerine göre, özellikle üst düzey Pro ve Pro Max modellerinin satışları, geçen yılın aynı modellerine göre yüzde 44 oranında bir artış gösterdi. Bu veriler, Apple’ın 2024 lansmanının geçen yılki kadar zor geçmediğini işaret ediyor. Üretim sorunları, iPhone 15 ailesinin erken dönemlerinde satışları kısıtlamıştı.


iPhone 16 ile Rekabet Dinamikleri

Her ne kadar iyi bir başlangıç yapmış olsa da, iPhone 16 bu yıl birçok büyük yerel rakiple karşı karşıya. Vivo, yeni X200 Pro amiral gemisini tanıttı; Huawei, Kasım ayında bir sonraki nesil Mate cihazını piyasaya sürmeyi planlıyor; Xiaomi ve Oppo ise yıl sonuna kadar yeni modellerini güncellemeyi planlıyor. Çin, Apple CEO’su Tim Cook’un deyimiyle dünyanın en büyük ve en rekabetçi akıllı telefon pazarı olmaya devam ediyor. 

Bazı Çinli tüketicilerin, Alibaba ve JD.com gibi perakendecilerin Kasım ayındaki Tekil Gün indirimlerini bekleyerek büyük alımları erteleyebileceği belirtiliyor.

Kaynak: Bloomberg.com