TCMB, PPK toplantı özetini yayımladı

Merkez bankası 17 Ekim PPK toplantı özetini yayımladı.

Merkez bankası 17 Ekim PPK toplantı özetini yayımladı.

Merkez Bankası PPK Özetini Yayımladı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 17 Ekim tarihli PPK toplantısının özetini yayımladı. Özette, “Para politikasındaki kararlı duruş; yurt içi talepte dengelenme, Türk lirasında reel değerlenme ve enflasyon beklentilerinde düzelme vasıtası ile aylık enflasyonun ana eğilimini düşürecek ve dezenflasyon sürecini güçlendirecektir” ifadeleri yer aldı.

Aylık enflasyonun ana eğiliminde belirgin ve kalıcı bir düşüş sağlanana ve enflasyon beklentileri öngörülen tahmin aralığına yakınsayana kadar sıkı para politikası duruşu sürdürüleceği mesajı verilen özette, enflasyonda belirgin ve kalıcı bir bozulma öngörülmesi durumunda ise para politikası araçları etkili şekilde kullanılacağı kaydedildi.

Ekim ayı enflasyonuna ilişkin “Öncü göstergeler ekim ayı enflasyonu üzerinde gıda fiyatlarının etkisinin öne çıkacağına işaret etmektedir” ifadeleri yer aldı. Bununla birlikte, temel mal enflasyonu düşük seyretmeye devam ettiği ve hizmet enflasyonundaki iyileşmenin son çeyrekte gerçekleşmesi beklendiği kaydedildi.