Starbucks 4. Çeyrek Tahminlerini Iskaladı

Starbucks, 2024 mali yılının dördüncü çeyrek ve genel sonuçlarını açıkladı. Rapora göre, küresel karşılaştırılabilir mağaza satışları %7 düşerken, net gelir %3 azalarak 9,1 milyar dolara geriledi.

Starbucks, 2024 mali yılının dördüncü çeyrek ve genel sonuçlarını açıkladı. Rapora göre, küresel karşılaştırılabilir mağaza satışları %7 düşerken, net gelir %3 azalarak 9,1 milyar dolara geriledi.

Starbucks'ın Küresel Satışları 3. Çeyrekte de Düştü

Starbucks dördüncü çeyrek ve 2024 mali yılının tamamına ilişkin ilk rakamlarını paylaştı. Rapor, son çeyrekte küresel karşılaştırılabilir mağaza satışlarında %7'lik bir düşüş olduğunu ve net gelirin %3 azalarak 9,1 milyar dolara ulaştığını ortaya koydu.

Starbucks’ ın, 2024 mali yılının dördüncü çeyreğinde, küresel karşılaştırılabilir mağaza satışları %7 azaldı ve konsolide net gelirler %3 azalarak 9,1 milyar dolara geriledi. Şirketin CEO değişimi ve işlerin mevcut durumu göz önünde bulundurulduğunda, 2025 mali yılının tamamı için de beklentiler askıya alınacaktır açıklaması daha önce yapılmıştı. Düşüş büyük ölçüde Kuzey Amerika'daki zayıf performansa, özellikle de dönem boyunca ABD karşılaştırılabilir mağaza satışlarındaki %6'lık düşüşe bağlanıyor. Starbucks dördüncü çeyrek mali sonuçlarını 30 Ekim'de piyasa kapandıktan sonra resmi olarak açıklamayı planlıyor. Starbucks hisseleri after-hours işlemler sonrasında 96,82 seviyesinden kapandı.

Çekince

Bu raporda yer alan her türlü bilgi, değerlendirme, yorum, istatistiki şekil ve bilgiler hazırlandığı tarih itibari ile mevcut piyasa koşulları ve güvenirliğine inanılan kaynaklardan elde edilerek derlenmiştir ve İnfo Yatırım Menkul Değerler A.Ş. tarafından genel bilgilendirme amacı ile hazırlanmıştır. Sunulan bilgilerin doğruluğu ve bunların yatırım kararlarına uygunluğu tarafımızca garanti edilmemektedir. Bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemekte olup alım satım kararını destekleyebilecek yeterli bilgiler burada bulunmayabilir. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Herhangi bir yatırım aracının alım-satım önerisi ya da getiri vaadi olarak yorumlanmamalıdır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden, yorum ve bilgilerin kullanılmasından doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan dolayı İnfo Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ile bağlı kuruluşları, çalışanları, yöneticileri ve ortakları sorumlu tutulamaz. Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir