Yatırımcılar Hangi Gelişmeleri Takip Edecek?

28 Ekim-1 Kasım Haftasında Öne Çıkan Gelişmeler

28 Ekim-1 Kasım Haftasında Öne Çıkan Gelişmeler

Yatırımcılar İçin Kritik Hafta

Piyasalar ABD başkanlık seçimi öncesi kritik dönemece girdi. Cuma günü açıklanması beklenen ABD Tarım Dışı İstihdam verisi yatırımcıların radarında olacak.

Tarım Dışı İstihdam Verisi Açıklanacak

Piyasa beklentilerine göre Ekim ayında tarım dışı istihdam verisinin Helene ve Milton kasırgaları ve gerçekleşen işçi grevleri etkisiyle 111 bin seviyesine gerilemesi bekleniyor. Yine cuma günü açıklanacak işsizlik verisinin ise işsizlik oranının %4,1'te sabit kalması öngörülüyor. 

ABD'de İstihdam Verileri Ön Planda Olacak

Piyasalarda Fed'in Kasım ayında yapacağı toplantısında 25 baz puanlık bir faiz indirimine gitme niyetini daha önce açıkladığı biliniyor. Ancak, bu haftaki ekonomik veriler bu kararı etkileyebilir. Fed yetkilileri, istihdam verilerindeki geçici faktörlere göz yummayı planlasa da, Salı günü açıklanacak JOLTS verileri ve Perşembe günkü haftalık işszilik maaşı başvuruları, iş gücü piyasasında herhangi bir zayıflama belirtisi arayışı içinde dikkatle izlenecek.

ABD'de 3. Çeyrek Büyüme Verisi Açıklanacak

Fed'in dikkatle takip edeceği diğer önemli veriler arasında, Çarşamba günü açıklanacak üçüncü çeyrek öncü büyüme verileri ve Perşembe günkü kişisel gelir ve harcama raporu yer alıyor. Piyasa beklentilerine göre, ABD ekonomisinin önceki çeyrekle aynı oranda, yıllık %3 büyümesini bekleniyor.

Çekince

Bu raporda yer alan her türlü bilgi, değerlendirme, yorum, istatistiki şekil ve bilgiler hazırlandığı tarih itibari ile mevcut piyasa koşulları ve güvenirliğine inanılan kaynaklardan elde edilerek derlenmiş[1]tir ve İnfo Yatırım Menkul Değerler A.Ş. tarafından genel bilgilendirme amacı ile hazırlanmıştır. Sunulan bilgilerin doğruluğu ve bunların yatırım kararlarına uygunluğu tarafımızca garanti edilmemektedir. Bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemekte olup alım satım kararını destekleyebilecek yeterli bilgiler burada bulunmayabilir. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Herhangi bir yatırım aracının alım-satım önerisi ya da getiri vaadi olarak yorumlanmamalıdır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden, yorum ve bilgilerin kullanılmasından doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü doğru[1]dan ve/veya dolaylı zararlardan dolayı İnfo Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ile bağlı kuruluşları, çalışanları, yöneticileri ve ortakları sorumlu tutulamaz. Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir