Borsa İstanbul'un pay piyasasında emir/işlem oranı ve ücretinde değişiklik yapılması hakkındaki açıklaması, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlandı.
SPK'dan Borsada Emir/İşlem Oranı ve Ücretinde Değişiklik
Borsa İstanbul, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) sonrasında piyasa işleyişine dair bazı tedbirler duyurdu. Yapılan açıklamaya göre, pay piyasasında emir/işlem oranı (OTR) 24 Mart 2025 ile 25 Nisan 2025 tarihleri arasında geçerli olmak üzere 5:1'den 3:1'e düşürüldü. Ayrıca, emir/işlem oranı eşik değer aşım ücreti 24 Mart 2025 tarihinden itibaren 0,25 TL’den 0,50 TL’ye yükseltildi.
Borsa İstanbul’un bu değişiklikleri Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden duyurmasıyla birlikte, söz konusu düzenlemelerin piyasa üzerindeki etkisi de merak konusu oldu. Analistler, bu değişikliklerin algoritmik alım-satım işlemleri için önemli sonuçlar doğurabileceğini ve alım-satım bandının daralmasına yol açabileceğini belirtti.
Borsa İstanbul, pay piyasasında emir/işlem oranındaki değişiklik ve artan ücretlerin, piyasa likiditesini ve işlem hacmini nasıl etkileyeceğini yakından takip edeceğini belirtti. Bu adımların, daha sağlıklı ve kontrollü bir piyasa işleyişine katkı sağlaması hedefleniyor.
Yapılan duyuru, yatırımcılar ve piyasa profesyonelleri için önemli bir gelişme olarak öne çıkarken, analistler bu düzenlemelerin özellikle algoritmalara dayalı işlemlerin hızını ve etkinliğini nasıl etkileyeceğini değerlendirecek.
Çekince
Çekince: Bu raporda yer alan her türlü bilgi, değerlendirme, yorum, istatistiki şekil ve bilgiler hazırlandığı tarih itibari ile mevcut piyasa koşulları ve güvenirliğine inanılan kaynaklardan elde edilerek derlenmiştir ve İnfo Yatırım Menkul Değerler A.Ş. tarafından genel bilgilendirme amacı ile hazırlanmıştır. Sunulan bilgilerin doğruluğu ve bunların yatırım kararlarına uygunluğu tarafımızca garanti edilmemektedir. Bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemekte olup alım satım kararını destekleyebilecek yeterli bilgiler burada bulunmayabilir. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Herhangi bir yatırım aracının alım-satım önerisi ya da getiri vaadi olarak yorumlanmamalıdır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden, yorum ve bilgilerin kullanılmasından doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan dolayı İnfo Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ile bağlı kuruluşları, çalışanları, yöneticileri ve ortakları sorumlu tutulamaz. Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.