Haftanın İlk İşlem Gününde Öne Çıkan Şirket Haberleri

KAP'ta yer alan şirket gelişmeleri

KAP'ta yer alan şirket gelişmeleri

KAP'ta Yer Alan Şirket Haberleri

·        DOĞU ARAS ENERJİ YATIRIMLARI- ARASE – Şirket bağlı ortaklığı Aras Elektrik’in Eylül’de 550.860 MWh'lık enerji satışı yaptığı ve enerji satışının 1,3 milyar TL olduğu açıklandı.

·        BMS BİRLESİK METAL SANAYİ- BMSTL – Şirketin, duran varlık alımını iptal ettiği ve iki adet tel çekme makinası yatırımı (1 milyon dolar yatırım bedelli) yapma kararı aldığı açıklandı.

·        EMLAK KONUT GYO- EKGYO – Meydan Başakşehir’in ticari ünite sayısında revizyona gidildiği ve Tadilat Yapı Ruhsatları’nın alındığı açıklandı. İstanbul Çekmeköy 568/1 Parsel Lise Binası İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenleme İşi'nin Geçici Kabul Tutanağı’nın onaylandığı açıklandı.

·        GEN İLAÇ- GENIL – Şirketin %85 oranında pay sahibi olduğu Elixir İlaç’ın %10 payının 8,9 milyon TL’ye satın alındığı açıklandı.

·        GÜBRE FABRİKALARI- GUBRF – Şirketin, Söğüt'te sondaj çalışmalarının en kısa sürede başlatılmasını planladığı açıklandı.

·        İŞ GYO- ISGYO – Arda Arpacı tarafından 662.450 adet payın Borsa’da işlem görebilmesi için MKK’ya kaydileştirme başvurusu yapıldı.

·        KARTONSAN- KARTN – Şirketin %100 pay sahibi olduğu Dönkasan ile kolaylaştırılmış usulde birleşmesine ilişkin SPK’ya başvuru yapıldığı açıklandı.

·        KUZEY BORU- KBORU – Şirketin 2,6 milyon dolar bedelli iş aldığı açıklandı.

·        KARDEMİR- KRDMD – Şirketin 11 maden sahasında ön etüt çalışmalarına başladığı açıklandı.

·        KONYA KAĞIT SANAYİ- KONKA – Şirketin İzmir Dekor Kâğıt Yatırımı, Enerji ve Buhar Üretim Tesisi Entegre projesi ile İlgili İDK Toplantısının 7 Kasım’da gerçekleştirileceği açıklandı.

·        ORGE ENERJİ- ORGE – Şirketin, Lixhium’un sermayesinin %15'ine karşılık gelen payların 10 milyon TL bedel ile satın alınmasına ilişkin Niyet Mektubu imzaladığı açıklandı.

·        OTTO HOLDİNG- OTTO – Şirket kayıtlı sermaye tavanının 35 milyon TL’den 1,4 milyar TL’ye yükseltilmesi tescil edildi.

·        ÖZDERİCİ GYO- OZGYO – Şirketin %100 bağlı ortaklığı REIT Property’in İngiltere’deki gayrimenkulü 4,5 milyon sterlin bedelle Plymouth Retail’den satın aldığı açıklandı.

·        PEKER GYO- PEKGY – Şirket bağlı ortaklıklarından GG Gayrimenkul’ün DİGH Maslak bünyesinde birleştirildiği açıklandı. Şirket ile GG Gayrimenkul’ün kolaylaştırılmış usulde birleşmesi işleminin iptal edildiği açıklandı.

·        TSKB- TSKB – Ebru Baysal tarafından 1.000.000 adet payın Borsa’da işlem görebilmesi için MKK’ya kaydileştirme başvurusu yapıldı.

·        YEO TEKNOLOJİ- YEOTK – Şirketin %51 pay sahibi olduğu DEFİC Globe Enerji’nin Shangai Electric ile ortaklık anlaşması imzaladığının açıklanması sonrasında, santral yatırımları kapsamında 65,8 milyon euroluk sözleşme imzalandığı açıklandı. Şirketin %51 pay sahibi olduğu DEFİC Globe Enerji’nin Shangai Electric ile ortaklık anlaşması imzaladığının açıklanması sonrasında, şirketin Romanya'daki iştiraklerindeki toplam 129 MWp kapasiteli iki ayrı güneş santralinin yatırımını Shangai Electric birlikte yapacağı açıklandı.

·        ESCORT COMPUTER- ESCOM – Şirket sermayesinin 50,0 milyon TL’den %1.310 oranında bedelsiz olarak 654,8 milyon TL artışla 704,8 milyon TL’ye yükseltilmesi kapsamında SPK’ya başvuru yapıldı.

·        TUREKS TURİZM- TUREX – Şirket sermayesinin 108 milyon TL’den %900 oranında bedelsiz olarak 972 milyon TL artışla 1,1 milyar TL’ye yükseltilmesi kapsamında SPK’ya başvuru yapıldı.

Çekince

Bu raporda yer alan her türlü bilgi, değerlendirme, yorum, istatistiki şekil ve bilgiler hazırlandığı tarih itibari ile mevcut piyasa koşulları ve güvenirliğine inanılan kaynaklardan elde edilerek derlenmiştir ve İnfo Yatırım Menkul Değerler A.Ş. tarafından genel bilgilendirme amacı ile hazırlanmıştır. Sunulan bilgilerin doğruluğu ve bunların yatırım kararlarına uygunluğu tarafımızca garanti edilmemektedir. Bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemekte olup alım satım kararını destekleyebilecek yeterli bilgiler burada bulunmayabilir. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Herhangi bir yatırım aracının alım-satım önerisi ya da getiri vaadi olarak yorumlanmamalıdır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden, yorum ve bilgilerin kullanılmasından doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan dolayı İnfo Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ile bağlı kuruluşları, çalışanları, yöneticileri ve ortakları sorumlu tutulamaz. Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir