Infox Logo
infoX
Borsa Hisse Yatırım Fon

Çin Başbakanı Li Qiang: "Piyasaları istikrara kavuşturun"

Çin Başbakanı Li Qiang, ABD ile artan ticaret gerilimi karşısında ekonomiyi korumak için hükümet yetkililerine borsa ve emlak piyasalarını istikrara kavuşturma çağrısı yaptı.

Banner Detay Görseli

Çin Başbakanı Li Qiang, ABD ile artan ticaret gerilimi karşısında ekonomiyi korumak için hükümet yetkililerine borsa ve emlak piyasalarını istikrara kavuşturma çağrısı yaptı.

Çin borsasında baskı artıyor

Çin Başbakanı Li Qiang, ABD ile artan ticaret gerilimi karşısında ekonomiyi korumak için hükümet yetkililerine borsa ve emlak piyasalarını istikrara kavuşturma çağrısı yaptı.

Cuma günü düzenlenen Devlet Konseyi toplantısına başkanlık eden Li, Çin Merkez Televizyonu’na (CCTV) göre, karmaşık ve zorlu dış koşullar karşısında ülkenin karşı döngüsel (counter-cyclical) tedbirlerinin güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Rapora göre, istihdam ve dış ticaretin istikrarının önceliklendirilmesi, aynı zamanda iç tüketimin desteklenmesi gerektiğini belirten Li, yetkilileri bu alanlarda daha etkin adımlar atmaya çağırdı.

Li Qiang’ın açıklamaları, Çin ekonomisine yönelik artan endişeler ve ABD’nin yeni gümrük tarifeleri nedeniyle yatırımcı güveninin sarsıldığı bir döneme denk geliyor. Goldman Sachs, bu ay ikinci kez Çin borsa endekslerine yönelik hedeflerini aşağı çekti.

Politbüro toplantısı öncesi dikkat çeken mesajlar

Bu çıkış, Çin Komünist Partisi’nin en üst karar organı olan Politbüro’nun Nisan ayında yapması beklenen ve ekonomi politikalarının değerlendirileceği kritik toplantı öncesi geldi.

Ekonomi Bilgi Günlüğü gazetesinin Cuma günü yayımladığı analizde, Pekin’in Trump’ın gümrük tarifelerinin etkilerini telafi etmek için ikinci çeyrekte altyapı yatırımlarını hızlandırabileceği öngörüsünde bulunuldu. Söz konusu gazete, resmi Xinhua Haber Ajansı’na bağlı olarak faaliyet gösteriyor.

Çekince

Çekince: Bu raporda yer alan her türlü bilgi, değerlendirme, yorum, istatistiki şekil ve bilgiler hazırlandığı tarih itibari ile mevcut piyasa koşulları ve güvenirliğine inanılan kaynaklardan elde edilerek derlenmiştir ve İnfo Yatırım Menkul Değerler A.Ş. tarafından genel bilgilendirme amacı ile hazırlanmıştır. Sunulan bilgilerin doğruluğu ve bunların yatırım kararlarına uygunluğu tarafımızca garanti edilmemektedir. Bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemekte olup alım satım kararını destekleyebilecek yeterli bilgiler burada bulunmayabilir. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Herhangi bir yatırım aracının alım-satım önerisi ya da getiri vaadi olarak yorumlanmamalıdır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden, yorum ve bilgilerin kullanılmasından doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan dolayı İnfo Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ile bağlı kuruluşları, çalışanları, yöneticileri ve ortakları sorumlu tutulamaz. Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.

İnfo Yatırım’da hesap açmak çok kolay!✌️

İnfo Yatırım hesabınızı açın, yatırım danışmanlığı hizmetini kolayca alın.

ÜCRETSİZ HESAP AÇ

İlgili Bloglar

Avrupa Birliği (AB) genelinde şirketlerin yapay zeka (YZ) teknolojilerini kullanma oranı 2024 yılında artarken, Türkiye'deki kullanım oranında düşüş yaşandı.

ABD'de Conference Board’un yayımladığı verilere göre, tüketici güven endeksi 8 puanlık düşüşle 86’ya indi ve bu, Mayıs 2020'den bu yana görülen en zayıf seviye oldu.

Dünyanın önde gelen içecek devi Coca-Cola, 2025 yılının ilk çeyreğine dair finansal sonuçlarını açıkladı ve şirket, analist beklentilerini aşarak hisse başına 73 sent kâr etti.