AB'den Çin'e Kritik Gümrük Vergisi Kararı

AB, Çin yapımı elektrikli araçlara ağır gümrük vergileri uygulamaya devam edeceğini açıkladı.

AB, Çin yapımı elektrikli araçlara ağır gümrük vergileri uygulamaya devam edeceğini açıkladı.

AB'den Çinli Elektrikli Araçlara Gümrük Vergisi

AB yönetimi, bloğun en büyük ekonomisi Almanya'nın reddetmesine rağmen, Çin yapımı elektrikli araçlara %45'e varan ağır gümrük vergileri uygulamaya devam edeceğini açıkladı. Yeni tarifeler beş yıllık bir süre boyunca geçerli olacak. Açıklama sonrası Avrupalı ​​otomobil üreticilerinin hisseleri yükseliş kaydetti. 

AB, Çin'e olan bağımlılıklarını azaltmak için yeni adımlar atmaya devam ediyor. Avrupa Merkez Bankası eski Başkanı Mario Draghi geçen ay "Çin'in devlet destekli rekabetinin" blok ülkeleri için bir tehdit olduğunu ve AB'yi savunmasız bırakabileceğini söylemişti. Geçtiğimiz yıl Çin ile 739 milyar euro (815 milyar dolar) ticaret yapan AB, vergilerle devam edip etmeme konusunda bölünmüş durumda. AB kaynakları, söz konusu gümrük verisine yönelik yapılan oylamada  10 AB üyesinin gümrük vergilerini desteklediğini, beş üyenin ise karşı oy kullandığını, 12 üyenin ise çekimser kaldığını söyledi.

AB Komisyonu yaptığı açıklamada, "AB ve Çin, komisyonun soruşturmasıyla ortaya konulan zararlı sübvansiyonları ele almada yeterli, izlenebilir ve uygulanabilir, tam anlamıyla DTÖ ile uyumlu alternatif bir çözüm bulmak için sıkı bir şekilde çalışmaya devam ediyor" dedi.