28 Ekim'de KAP'ta Öne Çıkan Şirket Gelişmeleri

Kamu Aydınlatma Platformu'nda Yer Alan Haberler

Kamu Aydınlatma Platformu'nda Yer Alan Haberler

KAP'ta Yer Alan Şirket Haberleri

AEFES – Şirketin kayıtlı sermaye tavanını 900 milyon TL’den 10 milyar TL’ye çıkarmak için SPK’ya başvuruda bulunulduğu açıklandı.

AKBNK – 272,7 milyon dolar ve 254,1 milyon Euro olmak üzere 367 gün vadeli, 159,5 milyon dolar ve 43,5 milyon Euro olmak üzere 734 gün vadeli sendikasyon kredisi sağlarken, kredinin maliyeti ABD Doları ve Euro cinsinden sırasıyla 367 gün vade için Sofr+%1,75 ve Euribor+%1,5, 734 gün vade için Sofr+%2,25 ve Euribor+%2,00 olarak açıklandı.

ALARK – Rekabet Kurumu tarafından Altek Alarko Elektrik Santralları ile Gotion Singapore arasında bir ortak girişim kurulması işlemine izin verildiği medyada yer aldı.

ARCLK – Şirketin 2024 yılı revize beklentileri açıklandı.

ATAKP – Şirketin 3. Çeyrek mali tablolarının planlanan KAP’ta ilan tarihinin 30 Ekim 2024 olduğu açıklandı.

BANVT – Yönetim kurulu üyeliğinden istifa eden Fadi Felfeli yerine kalan süreyi tamamlamak üzere Bruno Machado Ferla'nın yapılacak ilk Genel Kurul'un onayına sunulmak üzere Yönetim Kurulu Üyesi olarak atanmasına, Yönetim Kurulu üyelerinden Igor Fonseca Marti'nin Yönetim Kurulu Başkanı, Bruno Machado Ferla'nın ise Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak (görev sürelerinin sonuna) 09.05.2026 tarihine dek görevlendirilmesine karar verildiği açıklandı.

DCTTR – Şirketin 1,3 milyon dolarlık Yunan menşeli pamuk satışı gerçekleştirdiği açıklandı.

EGEEN – Savunma sanayi, arazi ve yol dışı özel amaçlı mobilite araçlarına yönelik olmak üzere her türlü, komponent ve sistemlerin tasarımı, üretimi ve satışını yapmak amacıyla kurulacak 35 milyon TL sermayeli şirkete 28 milyon TL ile iştirak edilerek ortak olunmasına karar verildi.

EKOS – Şirket ile General Electric arasında 17,1 milyon euro olan satış sözleşmesi imzalandığı açıklandı.

EREGL – JCR Avrasya tarafından şirketin uzun ve kısa vadeli ulusal kurum kredi rating notunun teyit edildiği açıklandı.

FORMT – Sermaye artırımından elde edilecek kaynağın; %5'lik kısmının Kısa Vadeli Kredilerin kapatılmasında, %80'lik kısmının Çelik kapı ve bahçe mobilyası tesislerinin taşınması için gerekli kapalı alanların inşası ve taşınma maliyetleri için, %10'luk kısmının İdari bina ve Sosyal tesislerin yapılması için, %5'lik kısmının Isıtıcı-pişirici grubunda ihtiyaç duyulan yeni yatırım ihtiyacı için kullanılacağı açıklandı.

ISDMR – JCR Avrasya tarafından şirketin uzun ve kısa vadeli ulusal kurum kredi rating notunun teyit edildiği açıklandı.

ISGYO – İstanbul/Esenyurt’ta yer alan ve üzerinde Marmarapark AVM’nin bulunduğu arazi ile bitişiğindeki iki parselin satışına ilişkin tapu devir işlemlerinin tamamlandığı ve KDV dahil satış bedelinin tamamının tahsil edildiği açıklandı.

JANTS – Umurlu ve Ortaklar fabrika binası çatısında yapılan toplam 6,2 MW GES yatırımının devreye alındığı, Ortaklar OSB'de yapılan jant imalat yatırımında, fabrika binası kaba inşaatının %95'i tamamlandığı ve makine teçhizatların üretim hat bazında gelmeye başladığı, Konya/Yunak ilçesindeki arazi üzerine yapılması planlanan 10 MW'lik GES yatırımının 6 MW'si bölgedeki dağıtım kapasitesinin yeterli olmamasından dolayı iptal olduğu, kalan 4 MW ‘lik yatırım ise 2025 yılı 2.çeyreğinde devreye alınacağı açıklandı.

KLSYN – Şirketin pay geri alım programının azami sürenin dolması nedeniyle sonlandırıldığı, sonraki genel kurulda yeni pay geri alım programının gündeme alınacağı açıklandı.

KRDMD – Yeni Sizing Block teknolojisi yatırımı ile birlikte, haddeleme sürecindeki ürünlerin boyut doğruluğu önemli ölçüde artırılarak, daha hassas ve yüksek kalite standartlarına sahip ürünler üretme yetkinliğine sahip olunacağı, söz konusu yatırımın yatırımın yıl sonunda devreye alınmasının planlandığı açıklandı.

MERKO – Gulf Sigorta’nın şirket aleyhine açtığı davanın bir sonraki duruşma tarihinin 19 Aralık olduğu açıklandı.

ONRYT – Asartech ile haberleşme teknolojileri alanında araştırma/geliştirme, prototipleme, üretim, test, entegrasyon, belgelendirme konularında iş birliği yapmak amacıyla protokol imzalandığı açıklandı.

OYAKC – Şirketin Hazır Beton Tesisi Projesi ile ilgili ÇED sürecinin başladığı medyada yer aldı.

QNBFL – Yeni ünvanının QNB Finansal Kiralama A.Ş. olarak tescil edildiği açıklandı.

PEHOL – Sümerpark AVM’nin Horizon Garden AVM olarak isim değişikliğine uğrayacağı, Horizon Garden AVM'nin yenileme çalışmalarının tamamlanmasını müteakip, 8 Kasım 2024'te yeniden açılacağı açıklandı.

PETKM – JCR Avrasya tarafından uzun vadeli ulusal notunun AA (tr) / (Stabil Görünüm) olarak revize edildiği, kısa vadeli ulusal notunun "J1+(tr) / (Stabil Görünüm)" ve uzun vadeli uluslararası notunun (yerel ve yabancı para cinsinden) "BB / (Stabil Görünüm)" olarak belirlendiği açıklandı.

PRDGS – Astronergy Solar’a ait 8.454 kWp'lik güneş enerjisi tesisine sahip olan şirketlerin çıkarılmış sermayesinin %100'üne eşit olan tedavüldeki tüm payların devrine izin verilmesi talebiyle Rekabet Kurumu'na yapılan başvurunun olumlu karşılandığı açıklandı.

PRDGS – Astronergy Solar Turkey Enerji paylarının ASY Enerji tarafından 6,8 milyon dolara alım işleminin tamamlandığı açıklandı.

PRDGS – Murat Güler’in vefatı sonrasında payların mirasçılarına devri için SPK’ya başvuru yapıldığı açıklandı.

RALYH – TOKİ tarafından düzenlenen "Hatay İli Defne İlçesi 4. Bölge 1. Etap 817 Adet Konut, 1 Adet 6 Dükkanlı ve 1 Adet 4 Dükkanlı Ticaret Merkezi İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi'' ihalesinin 2,13 milyar TL tutarındaki en düşük teklif ile bağlı ortaklık Ral Yapı Mühendislik uhdesine kaldığı açıklandı.

SANFM – Şirketin polyester Non-woven ürün geliştirmesini tamamladığı ve bu yatırımın 2025 yılında otomotiv sektörü hasılatını %10 artırmasının öngörüldüğü açıklandı.

SISE – ICRON'un sermaye artırımı ve esas sözleşme değişikliğine dair ticaret sicili tescil süreci tamamlandığı ve Şişecam Investment B.V.'nin ICRON'daki payının %25,37'ye yükseldiği açıklandı.

THYAO – JCR Avrasya tarafından kısa ve uzun vadeli ulusal kurum notununun teyit edildiği, uzun vadeli uluslararası yabancı ve yerel para notlarının ise BB / (Negatif Görünüm)'den BBB+ / (Stabil Görünüm)'e yükseltildiği açıklandı.

VKGYO – Şirketin talebi üzerine JCR Eurasia ile imzalanan kredi derecelendirme sözleşmesi iptal edildiği ve geçmiş derecelendirme notlarının geçerliliğini yitirdiği açıklandı.

Çekince

Bu raporda yer alan her türlü bilgi, değerlendirme, yorum, istatistiki şekil ve bilgiler hazırlandığı tarih itibari ile mevcut piyasa koşulları ve güvenirliğine inanılan kaynaklardan elde edilerek derlenmiş[1]tir ve İnfo Yatırım Menkul Değerler A.Ş. tarafından genel bilgilendirme amacı ile hazırlanmıştır. Sunulan bilgilerin doğruluğu ve bunların yatırım kararlarına uygunluğu tarafımızca garanti edilmemektedir. Bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemekte olup alım satım kararını destekleyebilecek yeterli bilgiler burada bulunmayabilir. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Herhangi bir yatırım aracının alım-satım önerisi ya da getiri vaadi olarak yorumlanmamalıdır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden, yorum ve bilgilerin kullanılmasından doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü doğru[1]dan ve/veya dolaylı zararlardan dolayı İnfo Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ile bağlı kuruluşları, çalışanları, yöneticileri ve ortakları sorumlu tutulamaz. Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir