25 Ekim'de KAP'ta Öne Çıkan Şirket Gelişmeleri

Kamu Aydınlatma Platformu'nda Yer Alan Haberler

Kamu Aydınlatma Platformu'nda Yer Alan Haberler

KAP'ta Yer Alan Şirket Haberleri

·       ALTINYAĞ KOMBİNALARI- ALMAD – Mehmed Nureddin Çevik’e ait 17.500.000 adet payın pay başına 7,30 TL fiyattan alıcılara TSP’de satıldığı açıklandı.

·       AKBANK- AKBNK – Yurt dışında Yurt Dışı İpotek Teminatlı Menkul Kıymet İzin Yenileme başvurusu kapsamında yapılan başvurunun onaylandığı açıklandı. 

·       ALTINYUNUS ÇEŞME TURİSTİK TESİSLER- AYCES – VBTS kapsamında şirket paylarına 22 Kasım’a kadar kredili işlem yasağı getirildi. 

·       BİRLEŞİM MÜHENDİSLİK- BRLSM – Şirket ve bağlı ortaklığı Erde Mühendislik’in toplamda 1,1 milyon dolar + 50,9 milyon TL’lik sözleşme imzaladığı açıklandı. 

·       BURSA ÇİMENTO- BUCIM – JCR Eurasia tarafından şirketin uzun vadeli ulusal notunun AA (tr), kısa vadeli ulusal notunun J1+ (tr), yabancı veyerel para cinsinden uluslararası notlarının BB ve not görünümlerinin stabil olarak belirlendiği açıklandı.

 ·       CVK MADEN İŞLETMELERİ- CVKMD – Şirketin yurt dışı bir şirketten 3,3 milyon dolarlık sözleşme imzaladığı açıklandı.

 ·       GARANTİ BBVA- GARAN – Bankanın 789,3 milyon TL olan tahsili gecikmiş alacak portföyünün 235,7 milyon TL’ye GLCVY’ye, 394,0 milyon TL olantahsili gecikmiş alacak portföyünün ise 118,3 milyon TL’ye ise Dünya Varlık Yönetimi’ne satıldığı açıklandı.

 ·       KONTROLMATİK TEKNOLOJİ- KONTR – Şirketin TEİAŞ tarafından düzenlenen ihalede 389 milyon TL bedelle en iyi teklifin verilmesi sonrasına sözleşmenin imzalandığı açıklandı.

 ·       KİLER GYO- KLGYO – Sermaye artırımından elde edilen fonun 20,6 milyon TL’sinin borç ödemelerinde, 752,3 milyon TL’sinin ise inşaat maliyetlerinde kullanıldığı açıklandı.

 ·       LİLA KAĞIT- LILAK – Halka arzdan elde edilen fonun 238,2 milyon TL’sinin fabrika yatırımlarında, 35,4 milyon TL’sinin enerji yatırımlarında, 953,5 milyon TL’sinin ise işletme sermayesinde kullanıldığı açıklandı.

 ·       RAL YATIRIM HOLDİNG- RALYH – Şirket bağlı ortaklığı Ral Yapı’nın %51 ortağı olduğu MÇ Müteahhitlik ve Mustafa Ekşi İnşaat’tan oluşan iş ortaklığının TOKİ tarafından düzenlenen Kahramanmaraş 948 Adet Konut, 1 Adet 10 Dükkanlı Ticaret Merkezi ve 1 Adet Cami İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesine en düşük ikinci teklifin verildiği açıklandı.

 ·       SELÇUK ECZA DEPOSU- SELEC – Beşeri tıbbi ürünlerin fiyatlandırılmasında kullanılacak TL cinsinden yeni dönemsel Euro değeri 21,6721 TL olarak belirlendiği açıklandı.

 ·       SEĞMEN KARDEŞLER GIDA- SEGMN – Şirketin Çatı GES’ine 0,77 mw daha eklemek için Yatırım Teşvik Belgesi aldığı açıklandı.

 ·       TURK İLAC SERUM- TRILC – Şirketin, DMO tarafından açılan Sağlık Market alım ihalesini Diadol markası ile 55,9 milyon TL bedelle uhdesinde kaldığı açıklandı.

 ·       TOFAŞ- TOASO – Rekabet Kurulu tarafından Stellantis'in şirket tarafından devralınmasına yönelik verilen taahhütlerin yeterli görülmediği açıklanırken, şirket tarafından kararın nihai olmadığı, sürecin devam ettiği açıklandı.

 ·       TÜRK TRAKTÖR- TTRAK – Şirketin 2024 yılı revize beklentileri açıklandı.

 ·       VESTEL- VESTL – Şirketin otomotiv iş kolunun Vestel Mobilite'ye kısmi bölünme yoluyla devri kapsamında SPK’ya başvuru yapıldı.

Çekince

Bu raporda yer alan her türlü bilgi, değerlendirme, yorum, istatistiki şekil ve bilgiler hazırlandığı tarih itibari ile mevcut piyasa koşulları ve güvenirliğine inanılan kaynaklardan elde edilerek derlenmiştir ve İnfo Yatırım Menkul Değerler A.Ş. tarafından genel bilgilendirme amacı ile hazırlanmıştır. Sunulan bilgilerin doğruluğu ve bunların yatırım kararlarına uygunluğu tarafımızca garanti edilmemektedir. Bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemekte olup alım satım kararını destekleyebilecek yeterli bilgiler burada bulunmayabilir. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Herhangi bir yatırım aracının alım-satım önerisi ya da getiri vaadi olarak yorumlanmamalıdır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden, yorum ve bilgilerin kullanılmasından doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan dolayı İnfo Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ile bağlı kuruluşları, çalışanları, yöneticileri ve ortakları sorumlu tutulamaz. Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir